Gambinos – den första amerikanska maffiafamiljen

Titel: the Gambinos – first family of crime Speltid: 90 min Inspelningsår: 2007

Den italienska mafian i Amerika, fortsätter att intresserar människor världen över. Den här dokumentärfilmen bekantar sig med en av de mest kända Mafia ”familjerna” då vi ges möjlighet att ta del av gambinomaffians uppgång och fall. Följ med på nära håll när dokumentären porträtterar Carlo Gambino, Paul Castellano och John Gotti, ett antal välkända legender inom den organiserad brottsligheten.

Under större delen av århundradet, var denna familj den starkaste kraften i amerikansk organiserad brottslighet. Men interna stridigheter och brottsbekämparnas outtröttliga arbete, tvingade slutligen denna dominerande organisation på knä. Gambinos brottssyndikat styrde New Yorks gator i många år. Idag finns det bara 200 medlemmar kvar av den organisation som en gång i tiden engagerade tusentals personer.

Denna dokumentär besöker en mörka sida av den amerikanska historien, för ocensurerad titta på familjen Gambinos verkliga förehavanden. Följ Carlo Gambino från sin barndom på Sicilien till toppen av ett imperium som omfattade allt från pizzarestauranger och köttförpackningsanläggningar till rån, kidnappningar och utpressning. Carlo Gambino skapade sin första miljon i samband med andra världskriget, och inom några år kom han att vara den odiskutabla brottskungen av New York stad. Men när han dog, började Gambino familjens långa nedgången som slutade med domen mot John Gotti till livstids fängelse.

I berättelsen om Gambino, kommer Castellano och Gotti, historien om maffian i Amerika i fokus. Det är en fängslande berättelse om girighet, makt, brott och svek.

Betygsätt "Gambinos – den första amerikanska maffiafamiljen" dokumentären

1 av 52 av 53 av 54 av 55 av 5 (3)
Loading...
Tags:

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ranka


Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook