I Psychopath

Titel: Jag, psykopaten Speltid: 1 h 12 min Inspelningsår: 2009

Psykopater får vi oftast bara lära känna genom välregisserade Hollywood-filmer. Vi förväntar inte att hitta dem i det verkliga livet. Men det finns psykopater närmare dig än vad du tror. Experter tror att andelen psykopater är så hög som en på hundra. De flesta av dem fungerar inkognito i kraftfulla yrken och hela vägen till toppen.

I denna spännande dokumentär går Sam Vaknin, en självutnämnd psykopat, på jakt efter en diagnos. I vetenskapligt syfte låter han sig undersökas och genomgå flera tester för att ta reda på om han var född utan samvete. Han vet att han är narcissistisk och att han saknar förmåga att känna empati med andra. Enligt egen utsago är han pompös, storslagen, motbjudande och motsägelsefull, hänsynslös och saknar skrupler, är nyckfull och ofattbart. Men han tror inte att han är en dålig människa. Samtidigt är han likgiltig inför allt och alla, såvida det inte drabbar honom själv.

Vaknin och hans ständigt trogen hustru, Lidija, inleder en resa in i diagnostiskens väg. In i det okända territorium, djupt in i sinnet hos en psykopat. Den 47-åriga dömd kriminella har gått med på att delta i jakten på sin egen diagnos. Att möta världens främsta experter på psykopati, i hopp om att vetenskapen skall kunna ge svar på varför han är som han är. Dessa experter utsätter Vaknin (och hans fru) för en mängd rigorösa psykologiska tester och neuro-vetenskapliga experiment.
Vaknin blir chockad över resultatet. Följ med på en unik inblick i hjärna på en psykopat.

Betygsätt "I Psychopath" dokumentären

1 av 52 av 53 av 54 av 55 av 5 (9)
Loading...
Tags:

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ranka


Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook