Rädd för människor

Titel: Afraid of People Speltid: 57 min Inspelningsår: 2013


Social ångest är ångest (känslomässigt obehag, rädsla, ängslighet och oro) som uppstår i samband med sociala sammanhang, samspelet med andra och i situationer där man utvärderas eller granskas av andra människor. Skillnaden mellan social ångest och normal uppfattning av sociala situationer är att social ångest innebär en intensiv känsla av rädsla i sociala situationer och i synnerhet i situationer som är obekanta eller som innebär att du i hög grad kommer att bevakas och utvärderas av andra. Känslan av rädsla är så stark att den vid denna typ av situation kan ge personer med social fobi ångest vid blotta tanken på en pressande situation och många väljer därför att undvika pressande sociala situationer för att undvika smärta.

Enligt US National Comorbidity Survey, är social ångest det vanligaste ångestsyndromet och är också den tredje vanligaste psykisk störning i USA. Uppskattningsvis 19,2 miljoner amerikaner lider av social fobi. Sjukdomen kan uppstå när som helst i livet, men oftast framträder den i barndomen, tonåren eller i tidig vuxen ålder. Statistiskt är denna fobi vanligare hos kvinnor än hos män.

Det finns flera olika orsaker till att social fobi uppstår. social ångest inträffar tidigt i barndomen som en normal del av utvecklingen av människans sociala funktioner, detta är en övergångsfas som de flesta barn växer ur, men hos vissa blir den sociala ångesten kronisk. Hos många finns den där i det närmaste obemärkt tills tonåren eller i det tidiga vuxenlivet. Människor uppvisar stor variation i hur de upplever social ångest vid olika typer av situationer.

Betygsätt "Rädd för människor" dokumentären

1 av 52 av 53 av 54 av 55 av 5 (1)
Loading...
Tags:

2 Kommentarer

  1. Man kan ju tycka att det borde vara svensk text eftersom de läggs upp på en svensk sida. Annars kan man ju se dessa dokumentärer på någon annan sida.

    • Det kan man tycka, du är välkommen att texta dem och lägga upp den på Youtube 🙂 Skämt åsido, eftersom inga dokumentärer laddas upp av mig eller lagras på denna sida, kan du till 100% räkna med att du alltid hittar samma filmer på någon annan sida. Men de var trevligt att du besökte min sida!

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ranka


Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook