the Century of the Self

Titel: The Century of the Self Speltid: 3h 55 min Inspelningsår: 2009

Århundrade Självet är en prisbelönt brittisk tv -film dokumentär . Det fokuserar på hur Sigmund Freud, Anna Freud, och Edward Bernays påverkat hur företag och regeringar styr, ‭ behandlar, och kontrollerar ‬människor.

Sigmund Freud , grundaren av psykoanalysen , har ändrat synen på det mänskliga sinnet och dess funktion. Hans inflytande på det tjugonde århundradet anses ha satt djupa spår. Dokumentärserien beskriver hur västerländska regeringar och företag i propagandasyfte har utnyttjat tankar som härrör från Freuds teori.

Näringslivet och den politiska världen använder psykologiska tekniker för att läsa, skapa och uppfylla våra önskningar. Curtis väcker frågan om vilka intentioner som egentligen drivit fram den tillvaro vi lever i idag. En gång i tiden handlade den politiska processen om att engagera människors rationella och medvetna sinnen, men dokumentären visar hur politiker idag med hjälp av psykoanalys, vädjar till irrationella, primitiva impulser som egentligen har väldigt liten betydelse för samhällsfrågor.

Freud själv och hans brorson Edward Bernays , som var de första att använda psykologiska tekniker, diskuteras också i den eminenta dokumentären. Freuds dotter Anna Freud , en pionjär inom barnpsykologi, nämns i den andra delen. I den tredje delen möter vi Wilhelm Reich, som är en av de främsta motståndarna till Freuds teorier.

Betygsätt "the Century of the Self" dokumentären

1 av 52 av 53 av 54 av 55 av 5 (Inga röster)
Loading...
Tags:

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ranka


Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook