Car of the Future (Framtidens bil)

TitelCar of the Future

Speltid: 53 minuter

Inspelningsår: 2009

Framtidsprognoser talar om att det år 2050 kommer finnas mer än två miljarder bilar på världens vägar, två och en halv gånger så många som det finns idag. Bröderna Tom och Ray Magliozzi, ger sig ut på vägarna i jakt på framtidens bil.

Dokumentären är på 1 timme och programmet är indelat i sex kapitlet.

Vätebränsleceller
Island, med tusen gånger färre människor och bilar än USA, har infört världens första vätedrivna bussar i ett försök att begränsa beroendet av importerad olja.

Biodrivmedel
Tom och Ray undersöker alla nya möjligheter att tillverka etanol. Denna typ av ”biobränsle” har mycket lägre utsläpp av växthusgaser, men kritiker säger, att de finns ett annat pris att betala.

Ökad effektivitet
Motorer har blivit mer bränsleeffektiva under åren,dock har denna effektivisering främst använts för att skapa kraftfullare fordon snarare än att förbättra bränsleekonomin och skapa bättre sommardäck eller förgasare.

Fast anslutning
Kan nästa generation hybridbilar bidra till en energirevolution genom att vi ansluter oss till det befintliga elnätet? Fordon som drivs från kraftverk skulle kunna minska utsläppen av växthusgaser.

Förändring
För att kunna gå över till mer miljövänliga bilar, behöver vi fler visionärer och miljömedvetna konsumenter, säger experterna. Samtidigt som vi behöver samordnade de statliga åtgärder!

Betygsätt "Car of the Future (Framtidens bil)" dokumentären

1 av 52 av 53 av 54 av 55 av 5 (Inga röster)
Loading...

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ranka


Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook