The Ghost in Your Genes (Våra gener)

Titel: The Ghost in Your Genes (våra gener)

Speltid: 50 min

Inspelningsår: 2005

Våra gener bär med sig otrolig information om vårt förflutna. Och det är denna genetiska information, som påverkar vår nuvarande genetik, eftersom det enda sättet framåt är att undersöka det förflutna. Denna dokumentärfilm från BBC förklarar genetisk forskning och dess inverkan på våra framtida liv.

En gen bär på våra ärftliga egenskaper och är den grundläggande enheten i varje levande organism. Inom genetiken som föregick modern molekylärbiologi hade man andra föreställningar, men det är nu känt att alla levande varelser är beroende av DNA att föra vidare sina egenskaper till avkomman.

Genetik är en disciplin biologi och vetenskapen om ärftlighet och variation i levande organismer. Det faktum att levande varelser ärver egenskaper från sina föräldrar har använts sedan förhistorisk tid för att förbättra grödor och djur genom selektiv avel. Emellertid påbörjades den moderna vetenskapen om genetik, som syftar till att förstå processen om arv, på allvar först med Gregor Mendel i mitten av artonhundratalet. Även om han inte kände till den fysiska grunden för ärftlighet, observerade Mendel att organismer ärver egenskaper av tidigare generationer och för dessa vidare till sina avkommor.

Betygsätt "The Ghost in Your Genes (Våra gener)" dokumentären

1 av 52 av 53 av 54 av 55 av 5 (Inga röster)
Loading...

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ranka


Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook