Uppfinningar som förändrade världen

Titel: Inventions That Changed The World

Speltid: 4h

Inspelningsår: 2004

Jeremy Clarkson är värd för programmet Uppfinningar som förändrat världen, en serie som berättar historien bakom några av historiens mest betydelsefulla uppfinningarna, vilka har bidragit till att forma den värld vi lever i idag.

Vår vardag styrs av uppfinningar. Allt från vad vi väljer att ha på oss till den mat vi äter och våra färdmedel – är alla i grund och botten uppfinningar eller befintliga ting som väsentligt förändrats och förbättrats med uppfinningars hjälp.

Inte så ofta, men ibland, händer det att det dyker upp en uppfinning som inte bara ändra sättet vi gör saker, utan fullständigt förändrar världen.

Dokumentären Uppfinningar som förändrade världen undersöker inte bara hur våra liv förändrades av uppfinningarna och hur det gick till när dessa uppfinningar kom till, men också hur de har bidragit till att skapa en dominoeffekt, som gjort att flera andra viktiga uppfinningar tillkommit i deras kölvatten.

Jeremy kan avslöja att pistolen som uppfinning, inte bara lett till flera framgångsrika försök att skapa ännu mer dödliga vapen, utan att skapandet av denna uppfinning även ledde direkt eller indirekt till uppkomsten av alla de följande: den industriella revolutionen, produktionslinjen, cowboy filmer, gatubelysning, avgasrör för bilar och forskning kring och skapande av medicin mot traumatiska upplevelser.

Andra uppfinningar som ingår i serien är: Datorn, utan vilka vi inte kunde flyga flygplan, köra våra moderna bilar eller ens driva våra diskmaskiner;

Telefon som uppfanns av misstag av en man som försöker göra ett surrande telegraf. Telefonen har inte bara förändrat vårt sätt att göra affärer, men också lett till utvecklingen av Internet,

TV som uppfanns av två män med vitt skilda visioner: John Logie Baird, en skotte och en 14-årig amerikansk mormon, Philo T Farnsworth, dog båda utan berömmelse, men deras uppfinning, visar sig ha haft avgörande betydelse för slaget om Storbritannien.

Genomgående under hela dokumentärserien, delger Jeremy Clarkson oss, sina egen passionerade och kvicktänkta tankar, om uppfinningar och uppfinnare som han tror har satt sin prägel på tillvaron och sett till att ändra historiens gång.

Betygsätt "Uppfinningar som förändrade världen" dokumentären

1 av 52 av 53 av 54 av 55 av 5 (1)
Loading...

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ranka


Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook